08-12-05

Masini in concerto

Woensdagavond in Luik. Om 19.00 verwacht je geen volk meer in de Luikse winkelstraten. Maar dit is geen gewone avond. Tussen de winkels, vlak voor de prachtige theaterzaal 'Le Forum', staan honderden mensen aan te schuiven. De reden: Marco Masini. De Italiaanse zanger is in België om zijn nieuwe cd 'il giardino delle api' voor te stellen. Het concert begint om 20.00 maar de fans kunnen niet meer wachten. 19.50, de tifosi van Marco Masini staan nog steeds in de rij. Het is al duidelijk dat het concert later begint. 20.30, de deuren van 'Le Forum' zijn nog steeds gesloten, enkel de V.I.P.'s mogen binnen voor een drankje. De echte fans staan nog steeds buiten in de koude. 20.40, eindelijk laat de portier de vele ongeduldige Italianen binnen. Eens binnen staan ze weer voor een gesloten deur, maar deze keer kunnen ook zij zich opwarmen en ondertussen gezellig een pintje drinken. 21.05, de deuren van de zaal gaan open.
 
Om 22.00, twee uur te laat, verschijnt Marco Masini op het podium. Masini bedankt de fans onmiddelijk met enkele songs van zijn nieuwe album. Het zuiderse temperament van het publiek komt boven. De teksten van de Italiaanse singer-songwriter slaan aan bij zijn landgenoten. Want de zaal zit bijna vol Italianen, of Italiaanse Belgen. Nieuwe nummers wisselen elkaar af met oude hits, die het publiek uit volle borst meezingt.
Na de pauze kwam het concert echt op gang toen hij zijn hit 'T'innamorerai' zong zonder begeleiding van zijn band. Meer dan twee uur later, staat Masini nog steeds op het podium. Hij begon te laat, maar dat maakt hij volledig goed.
Het prachtige decor van de theaterzaal 'Le Forum' kwam volledig tot zijn recht tijdens de intieme en gevoelige nummers van Masini.
 
Meer dan twee uur lang gaf Masini het beste van zichzelf, en dat werd door het publiek gesmaakt. Zeker toen hij nog weer het podium op kwam en de zaal op zijn kop zette met Bella Stronza.
 
Het gerucht doet de ronde dat Marco Masini volgend jaar in Genk komt optreden. Iedereen moet er heen, Italiaan of Belg. Hij is fantastisch, je zal me gelijk geven.

22:01 Gepost door Sergino | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

02-12-05

Doodstraf

Vandaag is in de VS de duizendste executie sinds de herinvoering van de doodstraf in 1976 uitgevoerd. Deze executie zal zeker niet de laatste zijn. Op 13 december 2005 staat de dood van Stanley "Tookie" Williams op de agenda. Tookie Williams is de beroemdste terdoodveroordeelde in de Verenigde Staten. Williams is de oprichter van de straatbende The Crips, een van de gevaarlijkste bendes van L.A.. Hij groeide op in South Central L.A. waar geweld dagelijkse kost is. Williams werd veroordeeld voor driedubbele moord. Op dit ogenblik zit Williams in Death Row in de San Quitin gevangenis op zijn dood te wachten.
Sinds zijn opsluiting houdt Williams zijn onschuld vol. Hij zegt dat er geen tastbare bewijzen zijn gevonden, geen vingerafdrukken, geen ooggetuigen, ...
 
De jarenlange opsluiting van de stichter van The Crips heeft zijn leven veranderd. Hij schreef verschillende jeugdboeken om de jongeren een alternatief te bieden voor de vele bendes van de Amerikaanse grootsteden. In 2004 heeft Tookie Williams zich ingezet om vrede te stichten tussen de twee grootste straatbendes van de VS, The Bloods en The Crips. Door zijn toewijding en gevecht voor vrede is Williams al verschillende keren genomineerd geweest voor de Nobelprijs voor Vrede.
 
Op 9 december komen de advocaten van Williams samen met de gouverneur van California, Arnold Scharzenegger, om een gratieverzoek te bespreken. Veel Hollywoodsterren staan achter "Tookie" Williams, Jamie Fox, Snoop Dogg, Russell Crowe, Jessica Simpson, Edward Asner, ...
 
Morgen (zaterdag 3 december) verschijnt er een portret van Tookie Williams in De Morgen.
Het beruchte en beroemde leven van Williams is ook verfilmd. De dvd Redemption met in de hoofdrol Jamie Fox ligt op dit ogenblik in de videotheek, een aanrader.
Wordt vervolgd ...

 

15:06 Gepost door Sergino | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

01-12-05

 Coldplay schittert

Gisteren (woensdag) sloot Coldplay hun Europese tour af in Antwerpen. Een uitverkocht Sportpaleis genoot met volle teugen van de Britse band. Het publiek viel van het ene kippevel moment in het andere. Al de grootste hit passeerden de revue. En met zijn energieke danspasjes en ongeloofelijke stem deed Chris Martin heel het Sportpaleis en ver daar buiten daveren.
Niet alleen de muziek waren top, maar de hele show was super. Al de verschillende elementen van de avond vormden samen de perfecte mix. Een ding stond gisterenavond centraal en dat waren de hits van Coldplay. Aangevuld met mooie beelden op de achtergrond, die nooit het geheel verstoorden.
 
Dit smaakt naar meer ...

23:38 Gepost door Sergino | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |