08-12-05

Masini in concerto

Woensdagavond in Luik. Om 19.00 verwacht je geen volk meer in de Luikse winkelstraten. Maar dit is geen gewone avond. Tussen de winkels, vlak voor de prachtige theaterzaal 'Le Forum', staan honderden mensen aan te schuiven. De reden: Marco Masini. De Italiaanse zanger is in België om zijn nieuwe cd 'il giardino delle api' voor te stellen. Het concert begint om 20.00 maar de fans kunnen niet meer wachten. 19.50, de tifosi van Marco Masini staan nog steeds in de rij. Het is al duidelijk dat het concert later begint. 20.30, de deuren van 'Le Forum' zijn nog steeds gesloten, enkel de V.I.P.'s mogen binnen voor een drankje. De echte fans staan nog steeds buiten in de koude. 20.40, eindelijk laat de portier de vele ongeduldige Italianen binnen. Eens binnen staan ze weer voor een gesloten deur, maar deze keer kunnen ook zij zich opwarmen en ondertussen gezellig een pintje drinken. 21.05, de deuren van de zaal gaan open.
 
Om 22.00, twee uur te laat, verschijnt Marco Masini op het podium. Masini bedankt de fans onmiddelijk met enkele songs van zijn nieuwe album. Het zuiderse temperament van het publiek komt boven. De teksten van de Italiaanse singer-songwriter slaan aan bij zijn landgenoten. Want de zaal zit bijna vol Italianen, of Italiaanse Belgen. Nieuwe nummers wisselen elkaar af met oude hits, die het publiek uit volle borst meezingt.
Na de pauze kwam het concert echt op gang toen hij zijn hit 'T'innamorerai' zong zonder begeleiding van zijn band. Meer dan twee uur later, staat Masini nog steeds op het podium. Hij begon te laat, maar dat maakt hij volledig goed.
Het prachtige decor van de theaterzaal 'Le Forum' kwam volledig tot zijn recht tijdens de intieme en gevoelige nummers van Masini.
 
Meer dan twee uur lang gaf Masini het beste van zichzelf, en dat werd door het publiek gesmaakt. Zeker toen hij nog weer het podium op kwam en de zaal op zijn kop zette met Bella Stronza.
 
Het gerucht doet de ronde dat Marco Masini volgend jaar in Genk komt optreden. Iedereen moet er heen, Italiaan of Belg. Hij is fantastisch, je zal me gelijk geven.

22:01 Gepost door Sergino | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

je hebt dan toch enig talent! Mooi mooi seeeeeeeegiiiiiiioooooo..
Ik weet in de toekomst nog fijne opdrachten voor jou. Volgend jaar hebben tal van optredens dan kunt ge daar een review van maken, maar dan moet ge wel present zijn. Ik zal je op guestlist zetten ;-)
Merci om site te linken!
xx

Gepost door: frère sybille | 11-12-05

Jouw pen Dat heet hier: alles wat mijn pen schrijft. Maar uw inkt is precies op? :-)

Gepost door: Jan | 20-12-05

De commentaren zijn gesloten.