02-12-05

Doodstraf

Vandaag is in de VS de duizendste executie sinds de herinvoering van de doodstraf in 1976 uitgevoerd. Deze executie zal zeker niet de laatste zijn. Op 13 december 2005 staat de dood van Stanley "Tookie" Williams op de agenda. Tookie Williams is de beroemdste terdoodveroordeelde in de Verenigde Staten. Williams is de oprichter van de straatbende The Crips, een van de gevaarlijkste bendes van L.A.. Hij groeide op in South Central L.A. waar geweld dagelijkse kost is. Williams werd veroordeeld voor driedubbele moord. Op dit ogenblik zit Williams in Death Row in de San Quitin gevangenis op zijn dood te wachten.
Sinds zijn opsluiting houdt Williams zijn onschuld vol. Hij zegt dat er geen tastbare bewijzen zijn gevonden, geen vingerafdrukken, geen ooggetuigen, ...
 
De jarenlange opsluiting van de stichter van The Crips heeft zijn leven veranderd. Hij schreef verschillende jeugdboeken om de jongeren een alternatief te bieden voor de vele bendes van de Amerikaanse grootsteden. In 2004 heeft Tookie Williams zich ingezet om vrede te stichten tussen de twee grootste straatbendes van de VS, The Bloods en The Crips. Door zijn toewijding en gevecht voor vrede is Williams al verschillende keren genomineerd geweest voor de Nobelprijs voor Vrede.
 
Op 9 december komen de advocaten van Williams samen met de gouverneur van California, Arnold Scharzenegger, om een gratieverzoek te bespreken. Veel Hollywoodsterren staan achter "Tookie" Williams, Jamie Fox, Snoop Dogg, Russell Crowe, Jessica Simpson, Edward Asner, ...
 
Morgen (zaterdag 3 december) verschijnt er een portret van Tookie Williams in De Morgen.
Het beruchte en beroemde leven van Williams is ook verfilmd. De dvd Redemption met in de hoofdrol Jamie Fox ligt op dit ogenblik in de videotheek, een aanrader.
Wordt vervolgd ...

 

15:06 Gepost door Sergino | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

mooi fijne webblog Sergio, goed geschreven! Doe zo verder! Hou de interesse hoog!

Ronny

Gepost door: rn | 22-12-05

De commentaren zijn gesloten.