29-11-05

Brussel snuift

Onderzoek heeft uitgewezen dat er sporen van cocaïne in een rivier in Brussel, de Zenne, zitten. De Zenne wordt ook de riool van Brussel genoemd. Deze studie is verricht in navolging van onderzoek in de Thames in Londen en in de rivier Po in Italië. Het VRT-programma 'Koppen' nam de proef op de som en onderzocht staaltjes water van de Brusselse rivier.
Hieruit blijkt dat er een grote hoeveelheid afbraakstof van cocaïne in de Zenne zit. Dit wijst op een redelijk groot gebruik van de harddrug in de hoofdstad.
De redactie van 'Koppen' sprak met enkele sporadische cocaïnegebruikers en een ex-verslaafde. De vier sporadische gebruikers waren dertigers met een universitaire opleiding. Alle vier beweerden ze niet verslaafd te zijn en cocaïne enkel voor het plezier te gebruiken, om even aan de vluchtige maatschappij te ontsnappen. Ze weten dat cocaïne zeer gevaarlijk is, maar ze hebben het blijkbaar goed onder controle.
De 28-jarige ex-verslaafde bracht een heel ander verhaal. Cocaïne heeft zijn leven geruineerd. Tien jaar geleden zou hij net hetzelfde hebben gezegd: "Ik heb mijn druggebruik onder controle." Later bleek het tegendeel.


22:50 Gepost door Sergino | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.