28-11-05

Limburgse Derby

Zondagavond 20.30, aftrap van de Limburgse derby. Een overwinning maakt voor STVV de heenronde goed, voor de Truienaars is dit dé wedstrijd van het jaar. Op bezoek in het hol van de leeuw. Als KRC Genk wint, vindt het terug aansluiting bij de top-vijf.
 
90 minuten later is er duideljk maar één club in Limburg. De eindstand is 2-0 in het voordeel van KRC, maar op het scorebord had even goed 5-0 kunnen staan. Genk speelde een degelijke partij met een aantal schitterende combinaties, vooral tussen de jonge Defour en Engelaar. Na 35 minuten trapte Tom Soetaers de bal keihard onder de lat na een schitterende actie van Sunday Oliseh. Eindelijk heeft de Nigeriaan door dat hij heel gevaarlijk kan zijn als hij meer diepgang in zijn spel brengt. Eén rush naar voor, een knappe assist en meteen bingo.
 
Veel minuten en veel kansen later maakt Bob Peeters er 2-0 van na een schitterende combinatie. Op de overwinning van Genk valt weinig of niks af te dingen. STVV voetbalde niet mee, ze kwamen in de eerste helft nauwelijks over de middenlijn en mochten zeer tevreden zijn dat het aan de rust maar 1-0 was. In 15 wedstrijden scoorden de Truienaars slechts 14 keer, minder dan 1 doelpunt per wedstrijd. Je kan natuurlijk niet scoren als je niet op doel trapt. De nadruk ligt op 'op doel'. Niet 5 meter naast of 10 meter over Jan Moons. De kanaries kwamen met schrik naar het Fenixstadion en gaan nog angstiger naar huis. Ze schommelen nu op een 16de plaats, op een punt van GBA datvoorlaatste staat. Als STVV de volgende wedstrijden met de zelfde instelling op het veld komt ziet het er niet goed uit. Geen wil, geen inspiratie en vooral een gebrek aan talent.
 
Dankzij deze overwinning vindt Genk terug aansluiting bij de top van het klassement. Voor het eerst dit seizoen stond er een echt team op de mat die de organisatie niet uit het oog verloor. Achterin stuurde Seifo Soley de verdediging. Hij gaf geen kans weg, en was zelf een aantal keer gevaarlijk door à la Zokora naar voor op te rukken. Op het middenveld vonden de technische spelers Defour en Engelaar elkaar blindelings. Bij momenten tikten deze twee heren het hele middenveld en de volledige defensie aan flarden. Tot slot speelde Bob Peeters een verdienstelijke partij in de spits. Als target-man hield Peeters de bal goed bij en creëerde veel ruimte voor de opkomende flanken van Genk.
 
Hugo Broos heeft zijn team op het juiste moment op het juiste spoor gezet. De gekwetste spelers komen stilaan terug, ... het kan dus alleen nog beter.11:30 Gepost door Sergino | Permalink | Commentaren (2) |  Facebook |

Commentaren

Middenlijn Kan iemand die lui van STVV vertellen dat er over de middenlijn ook nog een gedeelte van t veld is?En dat ze daar best mogen voetballen?...dat weten ze volgens mij niet daar..ze kwamen er in ieder geval vrij weinig..misschien planten ze daar normaal appelboompjes? ;-)

Gepost door: Hoolivin | 28-11-05

GENK is ook ma niks genk is een voddeploeg die niks kan van scouting, wa vassen enekle jaren trug gedaan heeft bij bilzen gaat ingenk ook nog gebeuren: namelijk zich terugtrekken en zijn geld eisen en dan kan genk v 0 beginnen en alles verkopen. aruna moesten ze niet hebben, kijk nu, kolo toure moesten ze ni hebben, kijk nu, de camargo oulare skoko mochten niet terug, wie komt er wel BOB PEETERS, ga toch weg man. Laat mij twee weken lopen en ik kan evenveel, scoren om de 6 matchen doe ik ook wel. en de goalen die ze maken zijn altijd op 1meter v d doellijn, niks spectaculairs. Da ze maar goed opletten want die vaessen is een bandiet.

Gepost door: De Bittere Pen | 02-12-05

De commentaren zijn gesloten.