28-11-05

Bedrog

Jaar na jaar daalt het niveau van het Belgisch voetbal. Dit jaar verschijnt enkel Club Brugge na de winterstop op het Europees toneel. Anderlecht is bezig aan een historische verliesreeks, en een doelpunt maken in Europa lukt paars-wit ook niet. België gaat niet naar het WK en mist zo voor de tweede keer op rij een groot toernooi. Meer kan er niet mislopen. Of toch? Al enkele weken is voetballend België in de ban van de Chinees Zheyun Ye. De Chinese zakenman zou de spil zijn in een omkoopschandaal. Verschillende wedstrijden van de Jupilerliga zouden verkocht zijn. Dit is wat het Belgisch voetbal nodig had, nog een schandaal erbij.

 

In een omkoopaffaire zijn er altijd twee partijen, degene die omkoopt en degene die zich laat omkopen. Een ding is zeker, degene die zich laat omkopen is iemand die van zijn hobby zijn beroep heeft gemaakt en hier aardig zijn boterham mee verdient. Het zijn sporters die een luxeleven leiden. Ze hebben alles wat ze willen en toch laten ze zich verleiden om net iets meer te verdienen. Waarschijnlijk is het menselijk om steeds meer te willen. Nooit tevreden zijn met wat je hebt. Maar dit goedpraten kan en mag niet. Voor de zoveelste keer is er slechts één dupe in deze zaak, de supporters. Wekelijks zitten ze in de tribune om hun favoriete club aan te moedigen. Onvoorwaardelijk steunen ze hun ploeg en daarmee ook het Belgisch voetbal. Dat het niveau niet elke week even hoog ligt vinden de supporters niet erg. Anders zouden ze niet elke week in het stadion zitten of massaal naar de samenvattingen op televisie kijken. Maar lieg niet tegen deze mensen. Het minste wat ze verdienen is een eerlijke competitie waarin de spelers op een waardige manier voor de zege strijden. Al het gezang en geroep van de supporters blijkt een maat voor niets.

 

De echte voetballiefhebber wenst maar één ding, pluis deze zaak uit tot op het bot. Zuiver het voetbal van al deze valsspelers die de brave supporter aan het lijntje houden. De media moet haar tanden in deze zaak zetten en ze niet meer loslaten tot ze volledig is opgelost. Anders sterft ze waarschijnlijk een stille dood.

 


20:58 Gepost door Sergino | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.