15-11-05

Interview met een Braziliaanse ster

Braziliaanse ster op B-veld van KRC Genk

 

Dinsdagavond regent het pijpenstelen in Genk, maar op het B-veld van het Fenixstadion loopt een stervoetballer over het gras. Giovane Elber (33) doet wedstrijdritme op in een partij tussen de beloften van KRC Genk en Mönchenglabach. De Braziliaanse doelpuntenmachine is aan zijn twaalfde seizoen in de Duitse Bundesliga toe. Hij kende zijn glorieperiode bij Bayern München waar Elber in 7 seizoenen 169 keer scoorde.

 

Hoe voelt het om na een lange afwezigheid weer op de groene mat te staan?

 

Elber: Het is fantastisch om weer eens 60 minuten te voetballen. Ik ben echt blij dat mijn blessure eindelijk is genezen. Meer dan een jaar ben ik van de ene zware kwetsuur in de andere gevallen. Na mijn terugkeer naar Duitsland heb ik nog niet veel kunnen genieten van het spelletje.

 

Zijn dit je eerste minuten van het seizoen?

 

Elber: Neen, vorige week ben ik in de slotfase van de wedstrijd met het eerste elftal al ingevallen. Maar het doet deugd terug 60 minuten te spelen. Dit is de enige manier om mijn oude vorm terug te vinden.

 

Na een korte periode Bij Lyon keerde je terug naar Duitsland. Ben je mislukt in Frankrijk?

 

Elber: Neen, helemaal niet. Tijdens mijn eerste seizoen bij Olympique Lyon werden we onmiddellijk kampioen en scoorde ik 10 doelpunten. Ik vind dat helemaal niet slecht. Het tweede jaar daarentegen was een totale ramp. Door een zware blessure speelde ik slechts drie wedstrijden en kon ik maar éénmaal scoren. Tijdens de winterstop van vorig seizoen ben ik naar Mönchengladbach verhuisd.

 

Miste je Duitsland?

 

Elber: Heel eerlijk, ja. Ik heb die beslissing wel niet alleen genomen. Mijn vrouw wilde ook graag terugkeren naar Duitsland. Na 10 jaar Bundesliga-ervaring  wist ik dat de Duitse competitie ideaal voor mij was om mijn carrière opnieuw te lanceren.Toen Mönchengladbach mij contacteerde, was de keuze snel gemaakt. Jammer genoeg gooide mijn enkelblessure roet in het eten, waardoor ik niet veel minuten op het veld heb gestaan.

Maar nu is  het einde van de tunnel in zicht.

 

Wat verwacht je van de rest van het seizoen?

 

Elber: Voor mezelf is het belangrijk dat ik het seizoen zonder blessures kan afwerken. Voor het team hoop ik dat we zo hoog mogelijk eindigen. Na 12 wedstrijden staan we op een 6de plaats. Als we zo verder doen, kunnen we misschien meedingen voor een Europees ticket. Het is wel nog te vroeg om hiervan te dromen want de weg is nog zeer lang. Ik wil zo snel mogelijk voor het eerste elftal scoren zodat we deze droom kunnen verwezenlijken.

 

Je bent nu 33 jaar. Hoe ziet de toekomst eruit na het voetbal?

 

Elber: Ik wil nog drie jaar spelen en hoop dat mijn lichaam dat ook toelaat. Wat ik nadien wil doen weet ik nog niet. Misschien iets in de voetballerij, maar zeker geen trainer. Ach, ik heb nog drie jaar om daarover na te denken (lacht).

 

 

Sergio Destino

23:31 Gepost door Sergino | Permalink | Commentaren (8) |  Facebook |

Commentaren

Waaaauuuuuw "wa ne fatale foto", klinkt het langs mij uit de altijd begeerlijke mond van Inge ;-)

Sonck raakt nooit meer in de ploeg van Gladbach denk ik zo...

Ik kom nog wel es langs !

Cheers,

Bernard

Gepost door: Bernard | 16-11-05

Good Job, Neef ... ben Tros op u ...

Beter in het Duits: Ich bin stolz auf Dich, Cousin !!

Gepost door: Sandro | 16-11-05

goed gedaan! Ben trots! très Très bien!!

Gepost door: Ioanna | 16-11-05

Sergino! Goed bezig Sergio, als die drang in u zit dan moet ge die naar buiten laten komen. De drang om te schrijven eh. Sterk geschreven, laat de mannen van Voetbal Magazine een Genks-Italiaans poepje ruiken :-)

Gepost door: Jan | 16-11-05

Wane sergio toch Je hebt goed werk geleverd; 1 mankementje... slechtS (1 maal scoren) ipv slecht maar dit zijn beginners'foutjes'. Voor de rest: pas mal! pas mal du tout!
Aja, eigenlijk nog 1 mankement maar als katerina uw foto maar goed vindt...
haha keep up the good work
peaz

Gepost door: spyro | 16-11-05

mijn schatteboeleke kan schrijven!!!!!!!! Awel,
ik sta versteld van u zenne! Uw motivatie, talent en fantasie...

Doe zo voort zodat ge veel centjes kunt verdienen he...........

Dikke kussen,
Katherina

Gepost door: uw boeleke | 16-11-05

Sjiek geschreven Malaka, als ze u niet bij sportmagazine moeten hebben, dan zijn da stommeriken. Goed geschreven, was fijn om uw artikel te lezen.

Doe zo voort en luister naar de wijze raad van katerina en verdien veel centjes!!!

:-)

Gepost door: Georgios | 17-11-05

De Bittere Pen jo zigeuner, vette shit die interview, wanneer kom je mij interviewen, Ik ben toegevoegde waarde in Genk hei, en mensen moeten stilletjes aan weten wie De Bittere Pen is.

Gepost door: Kani | 19-11-05

De commentaren zijn gesloten.